Cele mai frecvente intrebari din Suceava despre fosele septice Biofos

Ce este fosa septică BioFos si cum functioneaza?

Descriere fosa septica

Fosele septice de înaltă calitate, precum fosa septica ecologica BioFos, necesită mentenanță minimă și oferă o funcționare eficientă pe termen lung.

Fosa septica se bazează pe procese microbiologice naturale pentru a descompune și purifica apa uzată. Apa uzată este adunată într-un rezervor subteran (fosa septica) unde bacteriile prezente descompun deșeurile organice din apă. Apa curățată este ulterior eliberată în sol sau într-un sistem de drenaj.

Cum se realizează întreținerea corectă a unei fose septice ecologice?

Intretinere fosa septica Suceava

Întreținerea corectă a unei fose septice în Suceava (si nu numai) implică verificări periodice ale sistemului, golirea regulată a reziduurilor acumulate și asigurarea că bioactivatorii sunt adăugați conform instrucțiunilor pentru a facilita descompunerea materiei organice.

De asemenea, este important să evitați aruncarea deșeurilor nesolubile în sistem, precum: mucuri de tigara, vata, absorbante, tampoane, discuri demachiante, prosoape de hartie, obiecte mici de plastic sau alte materiale, nisipul din litiera pisicii, ata dentara, chimicale – clor, sare, pesticide, ierbicide, soda caustica, combustibil – acestea omoara bacteriile bune de descompunere.

Fosa septica, dar si sistemul de drenaj sunt gandite sa primeasca un debit normal de apa.

Asadar, nu porni in acelasi timp masina de spalat rufe, masina de spalat vase sau sa mai faci si un dus. Trimiti prea multa apa dintr-o data in sistemul septic iar fosa nu mai poate face fata separparii deseurilor in mod corespunzator. Campul de drenaj nu poate absorbi o cantitate atat de mare de lichid deodata. Daca se intampla asta, ai toate sansele sa-ti refuleze canalizarea.

Care sunt pașii necesari pentru a asigura o întreținere adecvată a câmpului de drenaj?

Intretinere drenaj pentru o fosa septica ecologica

Campul de drenaj are si el nevoie de o intretinere corespunzatoare. Conductele subterane functioneaza corect doar daca nu sunt infundate sau zdrobite. Pentru a evita aceste lucruri trebui sa tii seama de urmatoarele:

  1. Nu iti parca masina deasupra fosei septice sau a campului de drenaj.
  2. Nu planta copaci in apropiere pentru ca radacinile lor pot bloca tevile.
  3. Nu instala aspersoare deasupra acestei zone.
  4. Ai grija ca apa care se scurge de pe casa sa nu se scurga in campul de drenaj pentru a nu-l inunda.
  5. Nu construi nimic deasupra zonei in care se afla campul de drenaj. 
  6. Ai grija cand optezi si pentru o statie de dedurizare a apei. Fosa trebuie sa fie compatibila cu aceasta.
Ce dimensiune trebuie să aibă o fosă septică pentru o casă din Suceava?

Dimensiunea unei fose septice Suceava

Dimensiunea fosei septice depinde de consumul de apă al gospodăriei și este calculată pentru vidanjări periodice, de obicei între 1 și 3 ani.

Este important să se considere compactarea naturală a sedimentelor, care poate reduce volumul i cu până la 30%. Volumul zilnic de sedimente noi este de aproximativ 0,7 litri pe persoană, iar o fosă cu trapa de namol de 500 de litri necesită vidanjare la fiecare 16-24 luni, în funcție de încărcare și standardele aplicate.

Pentru eficiență, conducta dintre locuință și fosă trebuie să aibă o înclinație de peste 1% pentru a preveni infundările. Datorită fermentației care generează căldură, fosele septice nu îngheață iarna, asigurând funcționare continuă.

Cum se instalează corect fosele septice ?

Instalarea corecta a foselor septice Suceava

Instalarea corectă a unei fose septice implică următorii pași:

  1. Alegerea locației potrivite, departe de sursele de apă și cu acces facil pentru vidanjare.
  2. Săparea unei gropi conform dimensiunilor fosei.
  3. Asigurarea unei baze stabile și nivelate pentru așezarea fosei.
  4. Conectarea conductelor de intrare și ieșire, respectând panta necesară pentru un flux eficient.
  5. Umplerea spațiilor din jurul fosei cu pietriș sau nisip pentru drenaj adecvat.
  6. Verificarea etanșeității și funcționării corecte înainte de utilizare. Este recomandat să consultați un profesionist pentru instalare, pentru a asigura conformitatea cu standardele locale și eficiența sistemului.
  7. Cititi ghidul nostru de instructiuni: Montaj fosa septica
Fosele spetice ecologice BioFos se livreaza doar in Suceava?

Livrare fosa septica Suceava

Nu. Fosele septice Biofos se pot livra in toate cele 41 de judete ale tarii, inclusiv in toate localitatile judetului Suceava, precum Vatra Dornei, Radauti, Falticeni, Campulung Moldovenesc, Brosteni, Salcea, Dolhasca si Frasin.

Livrarile se fac in termen de 24 - 48 ore de la data confirmarii comenzii si stocului de catre consultantii de vanzari, sau la termenele specificate pentru fiecare produs, in cazul produselor realizate pe comanda. Citeste mai multe detalii pe pagina noastra: Livrarea produselor.

Ce spun clienții din Suceava despre fosele septice ecologice BioFos

Dobrin V. din Suceava

Produs excelent.
Livrare prompta.
Serviciile de relatii cu publicul si asistenta telefonica sunt la un nivel extraordinar

Felicitari !!!

Vlad I. din Falticeni

Un produs remarcabil! În trecut, am optat pentru o fosă septica de la Romstal sau Teraplast, achiziționată de la Hornbach, al cărei preț era destul de mare. Pentru noua noastră casă, am căutat o alternativă mai accesibilă și am fost plăcut surprins să găsesc un produs de calitate superioară la un preț rezonabil. 

Pros: 1. Livrare rapidă și fiabilă; 2. Suport tehnic disponibil non-stop (mulțumiri speciale pentru asistență); 3. Material de înaltă calitate

TRANSPORT SIGUR

Ne asiguram ca produsele ajung la tine in siguranta, in timp util.

CALITATE PREMIUM

Toate articolele BioFos sunt produse din materiale de inalta calitate.

SUPORT TELEFONIC

Daca ai nevoie de consultanta, specialistii nostri sunt aici pentru tine.

GARANTIE

Beneficiezi de garantie pentru toate produsele BioFos, fara compromisuri.

Cele mai vandute fose septice in Suceava

Descopera cele mai cautate fose septice BioFos in Suceava, Falticeni, Vatra Dornei si alte localitati din judetul Suceava.

Kit montaj si drenaj, Fosa Septica, BioFos

Prețul inițial a fost: 530,00 lei.Prețul curent este: 480,00 lei.
Se adreseaza Foselor Septice BioFos

Fosa septica 2500L cu kit de instalare si drenaj + transport inclus

Prețul inițial a fost: 3.790,00 lei.Prețul curent este: 3.090,00 lei.
Fosa septică 2500L cu kit de instalare și drenaj + Transport inclus Fosa septica 2500L premium - INCLUS;  Kit instalare si drenaj  - INCLUS;  Transport la nivel national - INCLUS Îți prezentăm soluția ideală pentru gospodăria ta: fosa septică de 2500L, oferită la pachet complet, cu kit de instalare și sistem de drenaj inclus, perfect dimensionat pentru nevoile tale. Cu transportul inclus, acest produs este disponibil la un preț promoțional doar pentru aceasta luna. Acest model de fosa septică este construită din materiale durabile, rezistente la coroziune, și vine echipată cu toate componentele necesare pentru o instalare rapidă și eficientă. Oferta noastră include și transportul gratuit, oferindu-ți un raport calitate-preț excelent. Ideală pentru locuințele care nu sunt conectate la rețeaua publică de canalizare, fosa de 2500L asigură o gestionare eficientă a apelor uzate, fiind perfectă pentru familii medii și mari de pana la 8 persoane.  

Fosa septica patrata, BioFos, pentru 5 – 8 persoane, Premium, negru 2500 L

Prețul inițial a fost: 3.000,00 lei.Prețul curent este: 2.580,00 lei.
Fosa septica ecologica realizata din material plastic reprezinta un ansamblu ce permite tratarea primara a apelor uzate menajere provenite atat din mediul civil cat si din cel industrial. Aceasta functioneaza pe principiul fermentarii si descompunerii in mediu anaerob, in mod natural in lipsa oxigenului, a elementelor poluante si retinerea materiilor solide cu scopul de a alinia la parametrii legislatiei in vigoare valorile apei deversate in sol.

Fosa septica, BioFos, pentru 3 – 4 persoane, polipropilena, negru, 1600 L

Prețul inițial a fost: 2.160,00 lei.Prețul curent este: 1.790,00 lei.
Fosa septica ecologica pentru 4 - 6 persoane, realizata din material plastic reprezinta un ansamblu ce permite tratarea primara a apelor uzate menajere provenite atat din mediul civil cat si din cel industrial. Aceasta functioneaza pe principiul fermentarii si descompunerii in mediu anaerob, in mod natural in lipsa oxigenului, a elementelor poluante si retinerea materiilor solide cu scopul de a alinia la parametrii legislatiei in vigoare valorile apei deversate in sol.

Stiai ca...despre judetul Suceava

Iată cinci lucruri interesante despre județul Suceava:

  1. Suceava este cunoscută ca fiind „Capitala medievală a Moldovei”, având o istorie bogată și multe monumente istorice, inclusiv faimoasele mănăstiri pictate din Bucovina.
  2. Județul se mândrește cu Parcul Național Călimani, parte din Carpații Orientali, care oferă peisaje spectaculoase și biodiversitate remarcabilă.
  3. Suceava a fost una dintre primele județe din România care a implementat un sistem integrat de management al deșeurilor, demonstrând un angajament puternic față de protecția mediului și dezvoltarea durabilă.