Fose septice Timis – ce ar trebui sa stii inainte de a comanda una?
Atunci cand ai nevoie de fose septice Timis trebuie sa aduni cat mai multe informatii despre ce sunt, cum functioneaza si mai ales cum se descarca!
Fosele septice se folosesc de regula in locurile in care nu a ajuns canalizarea. Acestea inlocuiesc cu succes canalizarile de la tine din oras si se descarca destul de simplu.
Ce inseamna fose septice Timis?
Asa cum am mentionat mai sus, o fosa septica este inlocuitorul canalizarii.
Acestea sunt de fapt niste rezervoare etanse in subteran, in care se colecteaza apele produse in gospodarie . Fose septice Timis folosite pentru a elimina materiile poluante si a retine materiile solide, dar si deseurile plutitoare.
Acestea reprezinta o alternativa economica a retelelor de apa dintr-o zona lipsita de un sistem central de epurare a apelor menajere. Au insa,o capacitate limitata de colectare, fiind necesara descarcarea periodica. Ele folosesc de asemenea un sistem de tratare a apelor menajere inainte de eliminare.
Apele tratate se deverseaza in sol prin intermediul unei retele de drenaj. Aceasta este compusa din tuburi gaurite, asezate peste un pat de pietris sub cota de inghet a solului (80 cm). Spatiul din jurul tuburilor trebuie umplut cu piatra sparta.
Aceste fose septice Timis pot folosi anumite substante numite „bioactivatori„, derivati ai sodei caustice. Rolul acestor substante este acela de dizolva materiile grosiere, astfel incat sa fie antrenate de apa si sa ajunga in campul de drenaj.
Care este dimensiunea acestor fose septice Timis?
Dimensiunea unei fose septice Timis este in functie de consumul de apa din fiecare gospodarie. Ele sunt proiectate in general pentru o perioada de vidanjare intre 1 si 3 ani.
Atunci cand se incearca determinarea spatiului pentru depunerea namolului, trebuie tinut seama de indesarea naturala in timp ce ele se gasesc in rezervor. In urma fermentatiei volumul sedimentelor organice se pot micsora pana la 30%. Lucru care reduce suplimentar volumul depunerilor.
Cantitatea de depuneri proaspete, care se formeaza in rezervorul de putrezire, este egala cu 0,7 litri/pers/zi, la umiditatea depunerilor de 95%.
Volumul trapei de namol este de 500 de litri si o vidanjare poate fi facuta la 16 luni daca incarcarea a fost facuta conform standardelor. Vidanjarile se pot face si la 24 de luni, tinand cont ca in general standardul este supradimensionat.
Pentru o buna functionare, conducta dintre locuinta si fosa septica trebuie sa fie de peste 1%, altfel se poate infunda.
De oarece in interiorul fosei are loc un proces natural de fermentare, in urma caruia se degaja caldura, fosele septice nu ingheata iarna! Livrare fose septice Timis in cel mai scurt timp.
Cum se intretine o fosa septica?
Ce sa nu aruncam in closet si in chiuveta atunci cand utilizam o fosa septica:
- grasimi si uleiuri – acestea se descompun foarte greu si pot crea blocaje pe conducta.
- mucuri de tigara
- vata
- absorbante
- tampoane
- discuri demachiante
- zat de cafea
- servetele umede
- servetele uscate
- prosoape de hartie
- obiecte mici de plastic sau alte materiale
- nisipul din litiera pisicii
- ata dentara
- par
- obiecte de carton
- mancare solida deoarece suprasolicita fosa
- chimicale – clor, sare, pesticide, ierbicide, soda caustica, combustibil – acestea omoara bacteriile bune de descompunere.
- detergentii pe baza de fosfor – utilizeaza produse pentru curatenie ecologice.
Fosa septica, dar si sistemul de drenaj sunt gandite sa primeasca un debit normal de apa. Asadar, nu porni in acelasi timp masina de spalat rufe, masina de spalat vase sau sa mai faci si un dus. Trimiti prea multa apa dintr-o data in sistemul septic iar fosa nu mai poate face fata separparii deseurilor in mod corespunzator. Campul de drenaj nu poate absorbi o cantitate atat de mare de lichid deodata. Daca se intampla asta, ai toate sansele sa-ti refuleze canalizarea.
Intretine corect campul de drejan
Campul de drenaj are si el nevoie de o intretinere corespunzatoare. Conductele subterane functioneaza corect doar daca nu sunt infundate sau zdrobite. Pentru a evita aceste lucruri trebui sa tii seama de urmatoarele:
- Nu iti parca masina deasupra fosei septice sau a campului de drenaj.
- Nu planta copaci in apropiere pentru ca radacinile lor pot bloca tevile.
- Nu instala aspersoare deasupra acestei zone.
- Ai grija ca apa care se scurge de pe casa sa nu se scurga in campul de drenaj pentru a nu-l inunda.
- Nu construi nimic deasupra zonei in care se afla campul de drenaj.
- Ai grija cand optezi si pentru o statie de dedurizare a apei. Fosa trebuie sa fie compatibila cu aceasta.